Privacybeleid

ingangsdatum: 18 September 2018


Shiseido waardeert uw privacy en uw privacykeuzes. We streven naar een sterke en duurzame relatie met onze klanten op basis van vertrouwen en transparantie. In overeenstemming met deze filosofie, is de bescherming van uw persoonlijke gegevens van essentieel belang voor ons en we willen u via dit privacybeleid informeren over hoe wij deze gegevens verzamelen en verwerken.


Dit privacybeleid ("Privacybeleid") geeft een gedetailleerd overzicht van de soorten persoonlijke gegevens die we over u verzamelen wanneer u de www.narscosmetics.be website en -toepassing gebruikt (hierna de "Diensten", "Site", of de "Sites") en bij alle andere online of offline interacties die u met ons hebt via andere geschreven, mondelinge of digitale kanalen.


Waarschijnlijk moeten we dit Privacybeleid van tijd tot tijd bijwerken. We zullen u op de hoogte brengen van belangrijke wijzigingen, maar u het Privacybeleid te allen tijde opnieuw controleren wanneer u dat wilt.


We hopen dat de volgende onderdelen uw vragen zullen beantwoorden, maar als dat niet zo is, neem dan zeker contact met ons op.

1. Wie zijn wij?


De NARS merk is een deel van de groep Shiseido. Sites die wordt beheerd door Shiseido Belgium sprl (Avenue Lloyd George 7 - 1000 Brussel – België) maakt deel uit van de Shiseido en werkt als gezamenlijke verwerkingsverantwoordelijke van uw gegevens samen met Beauté Prestige International SA als Shiseido EMEA. beheert onze lokale activiteiten en Shiseido EMEA is verantwoordelijk voor het leiden van onze e-commerce, klantrelaties en marketinginspanningen voor Europa.


2. Wettelijke grondslagen voor het verzamelen van gegevens


De wet op de gegevensbescherming in de Europese Unie bevat een aantal "wettige basis" voor de verwerking van persoonsgegevens. Dit zijn echt wettelijke motiveringen, wat in de eerste plaats betekent dat organisaties zoals wij uw persoonlijke gegevens mogen hebben. We hebben ervoor gezorgd dat we een wettige basis hebben voor alle gegevensverwerking die we uitvoeren. Onze wettige basis omvatten:

Het contract uitvoeren dat we met u hebben - In bepaalde omstandigheden hebben we uw persoonlijke gegevens nodig om te voldoen aan onze contractuele verplichting om door u bestelde producten te leveren of om stappen te ondernemen op uw verzoek voorafgaand aan het aangaan van een contract. Als u bijvoorbeeld producten via onze site koopt, hebben we uw naam en contactgegevens nodig, zodat we met u kunnen communiceren en u de producten kunnen leveren. In dit geval is het verstrekken van uw persoonlijke gegevens nodig om u de producten, informatie en diensten te leveren die u aanvraagt en om de activiteiten uit te voeren zoals hierboven uitgelegd. Als u uw persoonlijke gegevens niet verstrekt, kunnen we u de gevraagde producten en diensten niet verstrekken.


Naleving van de wetgeving - Soms staat in de wet dat we uw gegevens moeten verzamelen en gebruiken. We kunnen bijvoorbeeld gegevens van mensen die betrokken zijn bij fraude of andere criminele activiteiten doorgeven aan wetshandhavingsinstanties, en de belastingwetgeving vereist dat we gegevens bijhouden over bestellingen en betalingen voor onze producten. In dit geval is het verstrekken van uw persoonlijke gegevens nodig om u de producten, informatie en diensten te leveren die u aanvraagt en om de activiteiten uit te voeren zoals hierboven uitgelegd. Als u uw persoonlijke gegevens niet verstrekt, kunnen we u de gevraagde producten en diensten niet verstrekken.


Legitieme belangen - dit is een technische term in de wetgeving inzake gegevensbescherming, en betekent dat we echt een goede en billijke reden hebben om uw gegevens te gebruiken, en dat doen we op manieren die uw belangen en rechten niet schaden. We gebruiken uw gegevens soms om onze legitieme belangen na te streven op een manier die redelijkerwijs mag worden verwacht als onderdeel van onze bedrijfsvoering en die geen wezenlijke invloed heeft op uw rechten, vrijheid of belangen. We sturen u bijvoorbeeld promotieberichten over onze service, en zijn hierbij onderworpen aan uw wettelijke rechten om te bepalen of we dit doen. We analyseren hoe gebruikers omgaan met onze site, zodat we beter kunnen begrijpen welke elementen van het design goed werken en welke niet zo goed werken. Dit maakt het mogelijk om de kwaliteit van de online ervaring die we al onze gebruikers bieden, te verbeteren en te ontwikkelen.


Toestemming – in bepaalde gevallen kunnen we uw toestemming vragen voordat we uw informatie gebruiken.


3. Wanneer verzamelen we gegevens van u?


 • Wanneer u een van onze Sites bezoekt, uw account gebruikt om producten en diensten te kopen, of vouchers van ons via de telefoon, in een winkel of online inwisselt.
 • Wanneer u een online aankoop doet en als gast uitcheckt (in dat geval verzamelen we alleen transactiegegevens).
 • Wanneer u bij ons een account of profiel aanmaakt.
 • Wanneer u zich online of in onze winkels inschrijft om elektronische nieuwsbrieven, blogberichten, speciale aanbiedingen en andere materialen te ontvangen.
 • Wanneer u lid wordt van een van onze loyaliteitsprogramma's (online of in een winkel).
 • Wanneer u deelneemt aan wedstrijden of quizzen die we eventueel organiseren.
 • Wanneer u ervoor kiest om enquêtes die we u opsturen, in te vullen.
 • Wanneer u commentaar geeft op onze producten of deze beoordeelt.
 • Wanneer u deelneemt aan onze gebruikersgemeenschap of op andere wijze inhoud aan de Sites toevoegt, bijvoorbeeld door een bericht te schrijven op onze forums of commentaar te geven op een blogpost.
 • Wanneer je met ons in contact komt op sociale media.
 • Wanneer u een afspraak of een evenement die u bij ons zal bijwonen, boekt. Bijvoorbeeld afspraken met onze schoonheidsconsulenten in winkels en warenhuizen voor schoonheidsadvies, make-up sessies en tutorials en evenementen rond het brengen van nieuwe producten op de markt.
 • Wanneer u op de een of andere manier contact met ons opneemt - online chat, e-mail, sms, telefonische hulplijn, en dit voor welke reden dan ook, voor complimenten, feedback of een verzoek.
 • Wanneer u formulieren invult. Bijvoorbeeld als er een ongeluk gebeurt in de winkel.
 • When you submit an employment application and/or resume, or fill out other employment documentation.
 • Wanneer u een sollicitatie-aanvraag en/of cv indient, of andere werkdocumentatie invult.
 • Wanneer u een derde partij toestemming heeft gegeven om de informatie die zij over u hebben met ons te delen.

4. Welke gegevens verzamelen we, hoe gebruiken we die?


Afhankelijk van hoe u met ons communiceert (online, in de winkel, aan de telefoon, enz.), kunnen wij verschillende soorten informatie verzamelen, die hieronder meer in detail worden beschreven. In sommige gevallen kunnen we het ene type informatie combineren met een ander type informatie en ze samen opslaan in onze administratie. In ieder geval streven wij er echter naar om de hoeveelheid informatie die we verzamelen te beperken tot hetgeen noodzakelijk is voor de wettelijke reden waarom we uw informatie in de eerste plaats hebben. We informeren u waar mogelijk of de gevraagde informatie echt noodzakelijk is, of dat u de keuze heeft om deze niet te verstrekken, en u toch nog steeds een bestelling kunt plaatsen, u kunt abonneren op onze updates en aanbiedingen, enz. We kunnen mogelijk geen service verlenen als u de gevraagde informatie niet bekendmaakt.


a) Informatie die u ons verstrekt wanneer u met ons communiceert

 • Accountinformatie: zoals uw naam, klantnummer, login-ID, schermnaam, wachtwoord en/of beveiligingsvraag en -antwoord en andere registratiegegevens. Bepaalde inloggegevens, zoals uw klantnummer, kunnen door ons worden gegenereerd en vervolgens naar u worden verzonden. We verzamelen (of creëren voor u) alleen unieke inloggegevens voor die activiteiten waarvoor een account vereist is. Uw unieke inloggegevens, vooral uw wachtwoord, moeten altijd vertrouwelijk blijven en mogen nooit met anderen worden gedeeld.
 • Persoonlijke contactgegevens: TDit omvat alle informatie waarmee wij persoonlijk contact met u kunnen opnemen, zoals uw naam, thuis- of postadres, telefoonnummer (thuis, mobiel) of e-mailadres. In sommige gevallen kan dit informatie zijn die u ons over iemand anders geeft (bijvoorbeeld als u ons vraagt een product naar een vriend te verzenden). We verzamelen meestal persoonlijke contactinformatie in verband met een reeks activiteiten, waaronder accountregistratie (bijvoorbeeld online winkelen en functies voor website-community's, registratie voor nieuwsbrieven, enz.), productbestellingen, klantenservice, wedstrijden en promoties, en feedback van klanten. Als u bij ons een account aanmaakt, kunnen sommige van uw persoonlijke contactgegevens onder uw klantenprofiel worden opgeslagen.
 • Bestel- en productinformatie: Dit omvat details over de producten die u hebt besteld en online of in onze winkels hebt gezocht, het tijdstip, de datum van bestellingen en zoekopdrachten, de winkels die u het liefst bezoekt (wat we weten uit de gegevens over de aankopen die u hebt gedaan in onze winkels). Wij gebruiken deze informatie om u promotionele e-mails en communicatie te sturen (met uw toestemming), om gepersonaliseerde aanbevelingen van producten te doen wanneer u terugkeert naar de Site, om te adverteren (met uw toestemming) wanneer u andere websites bezoekt en om onze klanten beter te begrijpen, zodat we onze producten en de ervaring van onze klanten met ons bedrijf kunnen verbeteren, zowel offline als online.
 • Demografische informatie en voorkeuren: Dit omvat alle informatie die demografische kenmerken en voorkeuren beschrijft, zoals leeftijd, geslacht, voorkeuren, interesses, geboortedatum, leeftijd of leeftijdscategorie, met uw toestemming gezichtskenmerken (bijv. haarkleur, oogkleur, huidtype, huidtint, - deze worden alleen verstrekt als u ervoor kiest om dit te doen en u kunt producten ook bestellen zonder gegevens over uw gezichtskenmerken te verschaffen.), algemene geografische locatie (bijv. postcode, stad en staat), favoriete producten, hobby's en interesses, of informatie over uw levensstijl. We verzamelen doorgaans demografische informatie in verband met een reeks activiteiten, waaronder accountregistratie (bijvoorbeeld online winkelen, functies voor website-community's, aanmelding voor nieuwsbrieven, enz.), wedstrijden en promoties, en klantenenquêtes. Als u bij ons een account aanmaakt, kunt u bepaalde demografische gegevens die zijn opgeslagen onder uw klantenprofiel wijzigen. Wij gebruiken deze informatie om u promotionele e-mails en communicatie te sturen (met uw toestemming), om gepersonaliseerde aanbevelingen (met uw toestemming) van producten te doen wanneer u terugkeert naar de Site, om te adverteren (met uw toestemming) wanneer u andere websites bezoekt en om onze klanten beter te begrijpen, zodat we onze producten en de ervaring van onze klanten met ons bedrijf kunnen verbeteren, zowel offline als online.
 • Betalings- en transactiegegevens: Dit omvat alle informatie die u gebruikt om een aankoop te doen, zoals uw betaalkaartgegevens, informatie over uw cadeaukaarten, of informatie over andere betalingsvormen die wij beschikbaar stellen. We verzamelen alleen betalingsgegevens voor uw aankopen (of die aankoop nu in de winkel, online, via de telefoon of via de catalogus gebeurt). Als u een account bij ons aanmaakt (bijvoorbeeld een Shopping / Community-account, enz.), kan uw betalingsinformatie (samen met uw aankoopgeschiedenis en andere gerelateerde voorkeuren) worden opgeslagen onder uw klantenprofiel. We gebruiken deze informatie om uw betalingen te verwerken wanneer u producten bij ons bestelt, om u in staat te stellen om cadeaubonnen in te wisselen of weg te geven, en om uw betalingsinformatie op te slaan om sneller te kunnen betalen indien u dat wenst. Als we u toestaan producten en diensten van de Site te kopen, worden de betalingen op de Site verricht via onze betalingsgatewayprovider, die Adyen. U verstrekt hun de creditcard- of betaalpasinformatie rechtstreeks, versleutelt uw creditcard- / betaalpasinformatie en autoriseert de betaling. Informatie die u aan Adyen verstrekt, valt niet onder onze controle en is onderworpen aan hun eigen privacy beleid.
 • Werkgerelateerde informatie: Dit omvat informatie die u verstrekt bij het online indienen van een sollicitatie en tijdens het wervingsproces; zoals uw cv, sollicitatiebrief, loopbaan- en opleidingsgeschiedenis, beroepskwalificaties, talen en andere relevante vaardigheden, en andere informatie die opgenomen is in of deel uitmaakt van onze online sollicitatieprocedure. We gebruiken dit om de nodige stappen te ondernemen wanneer we een mogelijk contract met u willen aangaan, en met het oog op onze legitieme belangen wanneer we kandidaten voor een baan beoordelen.
 • Uw feedback: Dit omvat informatie die u vrijwillig met ons deelt over uw ervaring bij het gebruik van onze producten of diensten; waaronder onze schoonheidsproducten, onze Site en onze winkels. Voorbeelden hiervan zijn opmerkingen en suggesties, getuigenissen of andere feedback die u ons stuurt over wat u misschien leuk (of niet leuk) vond aan uw ervaring met het gebruik van onze producten of services. We verzamelen deze informatie meestal in de vorm van klantenenquêtes, feedbackformulieren en e-mailcorrespondentie. We gebruiken uw feedback om te begrijpen wat onze klanten van onze producten vinden en wat hun ervaring is, om onze producten en de klantervaring te verbeteren en - als u daarmee instemt - om uw feedback met u te bespreken.
 • Door gebruikers gegenereerde inhoud en berichten:

  Dit verwijst naar alle content die u aanmaakt en vervolgens deelt met ons (en misschien met anderen) door deze te uploaden naar een van onze websites of applicaties, zoals onze Facebook-fanpagina's of -toepassingen. Voorbeelden hiervan zijn foto's, video's, persoonlijke verhalen of andere soortgelijke media of content. We verzamelen voornamelijk door klanten gegenereerde inhoud in verband met wedstrijden en promoties, functies voor website-community's, klantenbetrokkenheid en sociale netwerken van derden. Alle andere informatie die u openbaar maakt op onze Site (bijvoorbeeld informatie die wordt gedeeld met andere leden van onze gebruikerscommunity).
 • Informatie over allergieën en intoleranties voor de veiligheid van onze cosmeticaproducten: dit omvat informatie over uw allergieën of intoleranties, zoals u die aan ons verstrekt via onze klantenservice. Voorbeelden kunnen zijn: intolerantie voor onze producten of een bestanddeel van een product. Wij gebruiken deze informatie alleen met uw uitdrukkelijke toestemming voor de opvolging van allergieën en intoleranties die u kunt hebben bij het gebruik van onze producten, en voor het ontwikkelen en verbeteren van onze producten. Het is altijd uw keuze of u dergelijke gegevens met ons deelt.
 • Cameratoezicht: : U kan op camerabeelden worden vastgelegd wanneer u een van onze winkels bezoekt. We gebruiken deze beelden om veiligheidsredenen en verwijderen het materiaal regelmatig, tenzij een incident of vermeend incident onderzoek of actie vereist.

b) Automatisch verzamelde informatie


Wanneer u via de Site of onze applicatie met ons communiceert, gebruiken wij verschillende technologieën (inclusief cookies, zoals hieronder verder beschreven) om bepaalde informatie (hieronder beschreven) te verzamelen over uw bezoeken aan en gebruik van de Site en de toepassing. We gebruiken deze informatie om uw behoeften en voorkeuren beter te begrijpen, zodat we u een betere online- en instore-ervaring en kunnen bieden, om onze online-infrastructuur te controleren en te onderhouden en onze site en applicaties in het algemeen te verbeteren. Onze website maakt gebruik van cookies en/of andere vergelijkbare technologieën, zoals apparaat-ID's, in-app-codes, pixeltags en webbakens om bepaalde informatie te verzamelen en op te slaan. Het gaat meestal om stukjes informatie of code die een website doorgeeft aan of benadert vanaf de harde schijf van uw computer of mobiel apparaat, om informatie over u op te slaan en soms op te volgen. Cookies en soortgelijke technologieën stellen u in staat te worden onthouden wanneer u eenzelfde computer of apparaat gebruikt om te communiceren met websites en online services; ze kunnen worden gebruikt om een reeks functies en inhoud te beheren, om zoekopdrachten op te slaan, en om gepersonaliseerde content voor te stellen. Ze stellen u ook in staat om uw accounts op sociale media te linken aan de Sites en ons zo in staat te stellen om voor u te adverteren op onze Sites en andere sites en apps.


In overeenstemming met de informatie in de banner of de kennisgeving die op onze Site verschijnt wanneer u onze Site voor het eerst bezoekt, zal het browsen en blijven op onze Site worden begrepen als u instemt met het gebruik van de bovengenoemde cookies zoals uiteengezet in dit Privacybeleid en de Cookiebeleid.


U kunt uw browser wijzigen om het gebruik van cookies te weigeren en uw helpscherm of handleiding zal u uitleggen hoe u dit moet doen. We geven u ookhierinformatie over het uitschakelen van cookies. Het is echter mogelijk dat u niet ten volle gebruik kunt maken van onze website als u dit doet.

We gebruiken deze cookies en andere technologieën op basis van het feit dat ze noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van een contract met u, en, in sommige gevallen, waar vereist door de wet, waar u hebt ingestemd met het gebruik ervan. Zie voor meer informatie over de cookies die we gebruiken. U kunthierook informatie vinden over de sociale media en advertentiepartners, omdat ook zij cookies en soortgelijke technologieën op de Site gebruiken.


c) Informatie die we ontvangen en verzamelen van andere bronnen


Het is mogelijk dat we informatie, inclusief Persoonlijke Gegevens, verkrijgen van derde partijen en andere bronnen dan onze eigen Site, zoals onze partners, adverteerders. Als we informatie uit andere bronnen combineren met of koppelen aan Persoonsgegevens die we via de Service verzamelen, zullen we de gecombineerde informatie behandelen als Persoonsgegevens in overeenstemming met dit Privacybeleid.


d) Social media en reclamepartners


We werken met sociale mediaplatforms en digitale advertentieplatforms om:

 • Het voor u makkelijker te maken om in te loggen op uw account (bijvoorbeeld door uw Facebook-account te gebruiken)
 • U reclame te tonen voor onze producten en de producten van andere bedrijven in de Shiseido-groep op andere websites en social mediaplatforms. Als u bijvoorbeeld interesse toont of een product koopt op onze Site of in een van onze winkels, kunnen we adverteren voor die of andere producten waarvan wij denken dat ze misschien interessant zijn, en u kunt ze dan te zien krijgen op andere websites en op uw Facebook- of andere sociale mediafeeds. Om dit te doen, zullen we met onze sociale mediapartners en digitale advertentiepartners informatie delen over bijvoorbeeld uw leeftijd, geslacht en interesses, om ze beter begrijpen waar u in geïnteresseerd bent. Onze partners kunnen deze informatie over u ook bewaren en gebruiken om andere bedrijven, die niet gerelateerd zijn aan Shiseido, te helpen om u online advertenties te tonen. U kunt niet door deze informatie worden geïdentificeerd "in de echte wereld". Voor meer informatie over het uitschakelen van deze functie, zie hieronder of ga naar https://www.youronlinechoices.eu.

Onze sociale mediapartners en digitale advertentiepartners gebruiken ook cookies en soortgelijke technologieën, ziehier.


We willen u de aanbiedingen en promoties voorstellen die het meest relevant zijn voor uw interesses op bepaalde momenten, in e-mails (wanneer wij uw toestemming hebben) en op de Site, wanneer u die bezoekt. Om ons te helpen een beter algemeen beeld te krijgen van u als klant, kunnen we informatie over u die we op verschillende manieren hebben verzameld, combineren; bijvoorbeeld uw online en offline winkelgeschiedenis. Voor dit doel combineren we ook de gegevens die we rechtstreeks van u verzamelen met gegevens die we verkrijgen van derde partijen aan wie u uw toestemming hebt gegeven om die gegevens aan ons door te geven. Door dit te doen kunnen we u in een of meer klantcategorieën plaatsen die we gebruiken om onze promotie- en marketingstrategieën uit te bouwen, en die categorie zal gedeeltelijk de promotionele communicatie en aanbevelingen die u van ons ontvangt voorschrijven.


5. Wij zijn niet verantwoordelijk voor sites / functies van derden


Onze Site kan links bevatten naar of functies van andere sites van derden (zoals sociale netwerken van derden) die we niet bezitten of beheren. Als u op dergelijke links klikt of dergelijke functies gebruikt, doet u dit op eigen risico. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud of praktijken van een site, toepassing of functie van een derde partij.


6. Veiligheid van onze cosmeticaproducten


In het geval dat u allergieën of intoleranties zou ervaren bij het gebruik van onze cosmetische producten, moeten uw verzoeken of claims met betrekking tot de veiligheid van onze cosmetische producten worden ingediend door contact op te nemen met:


Shiseido EMEA
Regulatory Department – Cosmétovigilance
56 A, rue du Faubourg St Honoré
75008 Paris
France
Phone : + 33 1 86 76 50 00

De gegevens die u verstrekt om veiligheidsredenen zijn uw naam, contactgegevens en gezondheidsgegevens met betrekking tot allergieën of intoleranties. De verwerking van deze gegevens dient alleen voor de veiligheid van onze cosmetische producten en gebeurt met uw toestemming. Deze gegevens worden alleen voor dit doel gebruikt, in aparte digitale omgevingen en kanalen van de algemene commerciële en marketingdoeleinden. We zullen de gegevens enkel verwerken om onze marketingberichten aan u aan te passen na uw voorafgaande toestemming.


Mogelijk moeten we op anonieme basis ook informatie over de veiligheid van onze cosmetische producten doorgeven aan de bevoegde gezondheidsautoriteiten.


7. Gebruiken we cookies en soortgelijke technologieën?


Zoals de meeste websites gebruikt onze site cookies en / of andere vergelijkbare technologieën zoals apparaat-ID's, pixellabels of webbakens om bepaalde informatie te verzamelen en op te slaan. U kunt meer leren over cookies en hoe ze werken op www.allaboutcookies.org or https://www.youronlinechoices.eu.


Hoewel de meeste webbrowsers automatisch cookies accepteren, is de beslissing om al dan niet te accepteren van u. U hebt de keuze om cookies te accepteren of te weigeren door middel van toestemming. U kunt uw browserinstellingen aanpassen om de ontvangst van cookies te voorkomen, of om een melding te geven wanneer een cookie naar u wordt verzonden.


Raadpleeg ons Cookiebeleid voor meer informatie over welke specifieke cookies we kunnen gebruiken, voor welk doel en over de keuzes die u hebt met betrekking tot het gebruik van cookies.


8. Delen we uw persoonlijke gegevens?


Shiseido is een toonaangevend bedrijf voor schoonheidsverzorging en parfums, met producten die in meer dan 120 landen worden verkocht. Als wereldwijd bedrijf delen we uw persoonlijke informatie mogelijk met bedrijven van de Shiseido en met vertrouwde externe partijen die gevestigd zijn buiten het land waarin u woont, zodat zij deze gegevens namens ons kunnen verwerken. Wij zullen nooit uw persoonlijke informatie verhuren, verhandelen of verkopen aan externe bedrijven voor hun eigen marketinggebruik. Als wereldwijd bedrijf delen we uw persoonlijke informatie mogelijk met Shiseido Group-bedrijven en vertrouwde externe partijen die zijn gevestigd buiten het land waarin u woont, zodat zij deze gegevens namens ons kunnen verwerken. We zullen uw persoonlijke gegevens nooit verhuren, verhandelen of verkopen aan externe bedrijven voor hun eigen marketinggebruik.

Gelieerde entiteiten en entiteiten van de Shiseido-groep We kunnen informatie over u, inclusief persoonlijke informatie, delen (of ontvangen) met ons regionale hoofdkantoor voor Europa-Midden-Oosten-Afrika (EMEA), Beaute Prestige International S.A, waarvan de handelsnaam Shiseido EMEA is, RCS B 379 445 984, met hoofdkantoor te 56 A, rue du Faubourg Saint Honoré 75008 Parijs, Frankrijk ("Shiseido EMEA"), en Shiseido Americas Corporation met hoofdkwartier te 900 Third Avenue, New York NY 10022, in de VS ("SAC").

Shiseido EMEA is verantwoordelijk voor het beleid van onze e-commerce, klantrelaties en marketinginspanningen voor de regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika en dit betekent dat zij ook instaan voor de gezamenlijke verwerkingsverantwoordelijkheid van uw persoonlijke gegevens volgens de Europese wetgeving inzake gegevensbescherming.

SAC is verantwoordelijk voor het definiëren en beheren van het IT-systeem van de Shiseido en het leveren van technologie-infrastructuur, ook via hun externe leveranciers, wat ons bijvoorbeeld helpt bij het hosten van de site en uw informatie, bij het bieden van klantrelatiebeheer of "CRM" -diensten en bij betalingsverwerking. SAC fungeert als zodanig als een gegevensverwerker namens ons.


Externe leveranciers We delen uw persoonlijke gegevens soms met vertrouwde derde partijen. Denk aan bezorgkoeriers; voor fraudebeheer; om klachten af te handelen; om ons te helpen onze aanbiedingen, website, applicatie-ontwikkeling, hosting, onderhoud, klantrelatiebeheer en promotionele diensten te personaliseren, enzovoort. U kunt de belangrijkste bedrijven waarmee wij werken en die informatie over u verzamelen rechtstreeks via de site hierzen.

Wanneer we met een van deze providers werken:

 • Bieden we alleen de informatie die ze nodig hebben om hun specifieke diensten uit te voeren.
 • Mogen ze uw gegevens alleen gebruiken voor de doeleinden die we in ons contract met hen specificeren.
 • Werken we nauw met hen samen om ervoor te zorgen dat uw privacy te allen tijde wordt gerespecteerd en beschermd.
 • Als we stoppen met het gebruik van hun services, worden al uw gegevens die door hen worden bewaard, verwijderd of anoniem gemaakt.

Voor sommige leveranciers moeten wij en de bedrijven uit onze groep uw informatie overbrengen naar locaties buiten de Europese Unie, bijvoorbeeld naar de Verenigde Staten.


Wettelijke openbaarmaking (indien nodig) Dit is wanneer we uw gegevens mogelijk moeten delen voor wetshandhavings- of andere juridische doeleinden. Dit soort uitwisseling kan noodzakelijk zijn voor een rechtszaak, claim of onderzoek, overheidsonderzoek, gerechtelijk bevel, handhaving van wettelijke rechten (bijvoorbeeld contractvoorwaarden, intellectuele eigendomsrechten, enz.), veiligheidsproblemen of voor andere soortgelijke juridische of beveiligingskwesties. Het delen van uw gegevens om deze redenen is geen veelvoorkomend feit, maar kan van tijd tot tijd gebeuren. We zullen ernaar streven om de soorten en de hoeveelheid informatie die we mogelijk moeten delen voor juridische doeleinden te beperken tot wat redelijkerwijs noodzakelijk is en zullen ervoor zorgen dat overdrachten buiten de Europese Unie volgens de passende rechtsgrondslag plaatsvinden.

Bedrijfsoverdrachten (bijvoorbeeld verkoop of overname van een bedrijf) Voor zover toegestaan is door de wet, kunnen we misschien informatie over u, inclusief persoonlijke contactgegevens, delen (of ontvangen) in het geval van een overname, fusie, verkoop, bedrijfsreorganisatie, faillissement of een ander soortgelijk evenement waarbij Shiseido EMEA of haar moederbedrijf of gelieerde ondernemingen betrokken zijn. Als zich een dergelijke gebeurtenis voordoet, zullen we redelijke stappen ondernemen om te vereisen dat uw informatie wordt behandeld in overeenstemming met dit Privacybeleid, tenzij dit praktisch onhaalbaar of ontoelaatbaar is, en we zullen ervoor zorgen dat overdrachten buiten de Europese Unie plaatsvinden volgens een passende rechtsgrondslag.

Het hoofdkantoor van Shiseido is gevestigd in Japan en we hebben activiteiten, filialen, instellingen en dienstverleners in Europa en in de rest van de wereld, inclusief in de Verenigde Staten. Wij kunnen als zodanig met onze serviceproviders uw persoonlijke informatie overdragen naar of openen in rechtsgebieden die mogelijk geen gelijkwaardige gegevensbescherming bieden als uw eigen rechtsgebied.

Als we uw persoonlijke gegevens uit de EER of Zwitserland overdragen, zorgen wij ervoor dat deze een vergelijkbare mate van bescherming genieten door ervoor te zorgen dat die overdrachten gebaseerd zijn op standaardcontractbepalingen, in overeenstemming met de modelclausules die gevalideerd zijn door de Europese Commissie of, voor sommige overdrachten naar de Verenigde Staten, onder het Privacy Shield-programma, waarvan u de details hier kunt vinden: https://www.privacyshield.gov/welcome. Wanneer een dergelijke uitwisseling informatieoverdracht buiten de EER of Zwitserland naar SAC betreft, zijn deze overdrachten gebaseerd op haar Privacy Shield-certificering. SAC voldoet aan de EU-VS. Privacy Shield Framework zoals uiteengezet door het Amerikaanse ministerie van Handel met betrekking tot het verzamelen, gebruiken en bewaren van uw informatie die overgedragen is van de Europese Unie naar de Verenigde Staten. Bezoek https://www.privacyshield.gov/listvoor meer informatie over het Privacy Shield-programma en om onze certificering te bekijken.


9. Hoe beschermen wij uw persoonlijke gegevens?


Shiseido weet hoe belangrijk gegevensbeveiliging is voor al onze klanten. Daarom besteden we de grootste zorg aan het behandelen van uw gegevens en nemen we alle passende maatregelen om deze te beschermen; en we eisen hetzelfde van onze leveranciers met wie we uw gegevens delen.

Veilige besturingsomgeving We beveiligen de toegang tot alle transactiegebieden van onze websites en apps met behulp van de 'https'-technologie.


Versleuteling van betalingsinformatie Toegang tot uw persoonlijke gegevens is beveiligd met een wachtwoord, en gevoelige gegevens (zoals betaalkaartinformatie) worden beveiligd met SSL-versleuteling.


Andere beveiligingsmaatregelen Naast de bovenstaande methoden kunnen we andere maatregelen nemen om uw informatie te beschermen, afhankelijk van de gevoeligheid van de gegevens en andere overwegingen (zoals hoe de informatie wordt verzameld en waar deze wordt opgeslagen). Deze maatregelen kunnen (onder andere) extra toegangsbeperkingen, wachtwoordvereisten en fysieke beveiligingen omvatten (bijv. beveiligde datacenters, enz.).


Maatregelen die u kunt nemen Ondanks al onze inspanningen kan geen enkele veiligheidswaarborg of -norm gegarandeerd 100% zekerheid bieden. Het is ook belangrijk dat u een rol speelt in het veilig en beveiligd houden van uw informatie. Wanneer u zich registreert voor een online account, moet u ervoor zorgen dat u een accountwachtwoord kiest dat voor anderen moeilijk te raden is en u dit wachtwoord nooit aan iemand anders onthult. Als u een gedeelde of een openbare computer gebruikt, moet u ervoor zorgen dat uw login-ID of -wachtwoord niet onthouden wordt en mag u niet vergeten uit te loggen telkens u de computer verlaat.

Houd er echter rekening mee dat deze bescherming niet van toepassing is op informatie die u deelt in openbare ruimtes, zoals de functies van onze website-community of andere sociale gebieden. We besteden bijzondere aandacht aan gevoelige gegevens, met name betaalkaartgegevens, allergie- of intolerantiegegevens, enz.


10. Hoe lang bewaren we uw persoonlijke gegevens?


We zullen uw persoonlijke gegevens bewaren gedurende de periode die nodig is om de doelen te bereiken die in dit Privacybeleid worden uiteengezet. De criteria die worden gebruikt om dergelijke bewaartermijnen te bepalen, zijn onder meer: (i) de duur van onze relatie met u; (ii) of er een wettelijke of zakelijke verplichting is waaraan wij zijn onderworpen; of (iii) of een langere bewaarperiode vereist of toegestaan is door de wet.


11. Uw rechten en keuzes


U hebt het wettelijke recht om de volgende zaken te verzoeken:

 • Toegang tot de persoonlijke gegevens die we over u bewaren.
 • De rectificatie van uw persoonlijke gegevens die onjuist zijn.
 • In sommige specifieke gevallen, het wissen van uw persoonlijke gegevens.
 • Dat we stoppen met het gebruik van uw gegevens als onze 'wettelijke basis' verdwijnt doordat u uw toestemming op elk moment intrekt, of doordat u bezwaar maakt tegen ons gebruik van uw gegevens als onze "wettelijke basis" uw legitieme belangen schaadt en we geen legitiem doorslaggevend belang hebben, of als het doel waarvoor we de gegevens bewaren tot een einde is gekomen.
 • In specifieke gevallen, dat we onze verwerking van uw persoonlijke gegevens beperken;
 • Dat we stoppen met het gebruik van uw persoonlijke gegevens voor direct marketing.
 • Als uw gegevens automatisch worden verwerkt op basis van uw toestemming of de uitvoering van een contract met u, en om een kopie van de persoonlijke gegevens die u ons hebt verstrekt, in een algemeen gebruikt formaat, te verkrijgen, om deze naar een andere gegevensbeheerder te verzenden.

U hebt het recht om een kopie te vragen van alle persoonlijke gegevens die wij over u hebben. Voor informatie kunt u contact opnemen met onze functionaris voor gegevensbescherming in de sectie Contact [link invoegen naar sectie 15]. Als u wilt dat uw gegevens worden gewijzigd, update dan uw online account of neem contact op met ons klantenserviceteam.

Als we ervoor kiezen om uw verzoek niet in behandeling te nemen, zullen we u de redenen voor onze weigering uitleggen.

Om de vertrouwelijkheid van uw gegevens te beschermen, zullen wij u vragen om uw identiteit te verifiëren voordat we doorgaan met een verzoek dat u doet onder dit Privacybeleid. Als u een derde partij toestemming hebt gegeven om namens u een verzoek in te dienen, zullen wij hen vragen te bewijzen dat zij uw toestemming hebben om te handelen.


12. Gegevens over kinderen


Onze Sites zijn niet gericht aan personen onder de 16 jaar. We vragen of verzamelen geen enkele vorm van informatie van een persoon waarvan bekend is dat hij/zij jonger is dan 16 jaar. Als we ons ervan bewust worden dat we per ongeluk informatie van een kind hebben verzameld, zullen we die informatie zo snel mogelijk uit onze administratie verwijderen (of de vereiste ouderlijke toestemming verkrijgen om ze te behouden).


13. Internationale privacywetten


Dit Privacybeleid staat voor onze aanvaarde privacybeginselen, maar is geen aanvulling op of vervanging van bestaande nationale wetgeving. Het is een aanvulling op de respectieve nationale wetgeving inzake gegevensbescherming. De respectieve nationale wetgeving overheerst waar zij afwijkingen van dit Privacybeleid vereist of strengere eisen stelt. Evenzo is de inhoud van dit Privacybeleid van toepassing als er geen overeenkomstige nationale wetgeving inzake gegevensbescherming bestaat.14. Geschillenbeslechting / Contact met de toezichthouder


Als u klachten heeft over onze naleving van dit Privacybeleid, neem dan eerst contact met ons op. We zullen klachten en geschillen met betrekking tot het gebruik en de openbaarmaking van persoonlijke informatie in overeenstemming met dit Privacybeleid onderzoeken en proberen op te lossen.


Als u van mening bent dat uw gegevens niet correct zijn verwerkt, of als u niet tevreden bent met onze reactie op verzoeken die u bij ons hebt ingediend met betrekking tot het gebruik van uw persoonlijke gegevens, heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de Franse Privacycommissie (CNIL), die onze "leidende toezichthoudende autoriteit" is volgens de wet op gegevensbescherming. Dat betekent dat zij de toezichthouder voor gegevensbescherming is die primair verantwoordelijk is voor het toezicht op onze naleving van de wetgeving inzake gegevensbescherming. U kunt contact met hen opnemen door te bellen naar: +33 (0)1 53 73 22 22 of te surfen naar https://www.cnil.fr (opent in een nieuw venster, houd er rekening mee dat wij niet verantwoordelijk kunnen zijn voor de inhoud van externe websites)


Bovendien kunnen Spaanse gebruikers rechtstreeks contact opnemen met de Spaanse gegevensbeschermingsautoriteit door te schrijven naar C/ Jorge Juan, 6. 28001, Madrid of door te surfen naarwww.agpd.es.


Als u zich buiten Frankrijk of Spanje bevindt, hebt u het recht om uw klacht in te dienen bij de relevante toezichthouder voor gegevensbescherming in het land waar u woont. (zie https://ec.europa.eu/justice/data-protection/bodies/authorities/index_en.html).15. Heeft u nog vragen? Hoe contact met ons op te nemen


We hopen dat dit Privacybeleid behulpzaam is geweest om een beeld te krijgen van de manier waarop wij omgaan met uw persoonlijke gegevens en uw rechten om deze te beheren.


Als u nog vragen heeft over dit Privacybeleid of als u zich zorgen maakt over uw persoonlijke gegevens, neem dan contact op met onze functionaris voor gegevensbescherming, die u graag zal helpen:


• E-mail ons:DPO@emea.shiseido.com

• Of schrijf ons :
Data Protection Officer
Shiseido EMEA
56 A, rue du Faubourg St Honoré
75008 Paris
Frankrijk

Neem contact op met het bovenstaande bedrijf voor alle verwerkingen die worden beschreven in dit Privacybeleid, behalve voor de veiligheid van cosmetische producten. Voor de veiligheid van cosmetische producten, raadpleeg Sectie 6 van dit Privacybeleid.